Nuttige informatie

Cavia's zijn hele sociale dieren en alleen daarom al heel leuk als huisdier! Omdat ze geen nachtdieren zijn en overdag dus actief zijn, zijn ze ook erg geschikt als huisdier voor oudere kinderen. Cavia's kunnen 4 tot 8 jaar oud worden en een enkele zelfs veel ouder. Houd daar dus wel rekening mee als je besluit cavia's te nemen. 

Kijk voor uitgebreide informatie over gedrag, huisvesting en verzorging eens op

www.degrotecavia.nl

Een handige site over caviarassen (helaas niet up-to-date) is

www.caviarassen.nl

Nog een nuttige site is

www.caviaforum.nl

Een complete (Duitstalige) site met informatie over fokken is

Caviafokkers

www.californiacavia.be Fokster van Himalaya en crème california chocolade cavia's 

 

 www.caviahuisbelle.webs.com Fokster van gladhaar in choco - crème/buff/rood - wit varianten, US Teddy in choco-crème-wit en choco-buff-wit en choco-lux-buffwit en choco-otter-crème-wit en crème gladhaar, soms met de California aftekening

 

 www.furryfriendsforever.jouwweb.nl Fokkersduo van lilac-goud-wit/quadri foglio; zwart, zwart tan/lux/otter/vos en California cavia's

 

 Caviafokkerij De Berenlust 

Wallenstraat 9

6019 BC Wessem

Nederland

Telefoon 0475 562218

Fokkersduo met ruim 20 jaar ervaring. Zij fokken rood-bonte rex, gladhaar en rex in rood, buff en crème california zwart en california chocolade en lemon, zilver en grijs agouti.

Hier kun je, als liefhebber of fokker terecht voor alle informatie en advies over cavia's, verzorging van jouw dieren (wassen, nagels knippen en evt. een 'kappersbehandeling') en voer.